مقالات آموزشی

مطالعه مقالات نوشته شده در زمینه فناوری و بهینه سازی

خطر هوش مصنوعی در زندگی آینده انسان برای نابودی بشر

چگونه می شود مخلوق از خالق خود فراتر برود !!! هوش مصنوعی در ذهن های ما پرورش یافته است و این طفل خردسال اکنون پس از رسیدن به دوران جوانی شروع به یادگیری کرده بی آنکه خود بخواهیم به آن آموزش دهیم. در آینده ای بسیار نزدیک شاهد آن خواهیم بود که آنچه تا به حال در فیلم های سینمایی و سریال ها از هوش فراتر از انسان ها سخن گفته شده است در واقع آینه جهان بین ما برای آینده بوده است.

چالشی به نام هوش مصنوعی قدرتمند .... 

ذهنی فراتر از انسان ها که قادر به درک مسائلی فراتر از درک ما می باشد.... آیا این حقیقت خواهد داشت ...... شاگردی که انسان خود آن را پرورش داده است آیا روزی بالاتر از استاد خود خواهد ایستاد و جای استاد و شاگرد را عوض خواهد کرد !!!!

از 50 سال آینده صحبت نمی کنیم. از امروز خود صحبت می کنیم. از امروزی که کامپیوترها قادر به حل مسائلی در کمترین زمان ممکن خواهند بود در حالی که بسیاری از انسان ها از تحلیل آن ها عاجز هستند، و این در حالی است که خود انسان ها به آن ها این آموزش ها را داده اند و این چگونه است که حال خود نمی توانند خیلی سریع تر به حل مسائل نسبت به کامپیوتر ها بپردازند !!!! آیا نسل بشر توانسته هوش خود را به چالش بکشد و موجودی خلق کند با هوش بالاتر از خود با توانایی هایی فراتر نظیر روبات های هوشمند..!!

برای پاسخ به تمام این سوال ها و بسیاری چالش های دیگر تا انتهای این مقاله همراه ما باشید ...

اگه هنوز مطلع نیستید که هوش مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد لطفا این مقاله کوتاه را در چند دقیقه مطالعه کرده و سپس این مطلب را ادامه دهید.

اطلاعات بیشتر : تعریف هوش مصنوعی به زبان ساده

تعریف هوش مصنوعی ضعیف و قوی

در فرهنگ عامه و همچنین در گفتمان های علمی، به تحولاتی که در بخش هوش مصنوعی رخ می دهد توجه زیادی شده است. تقریباً هیچ محصول فرهنگی در داستان علمی تخیلی وجود ندارد که به موضوع هوش مصنوعی و تعامل آن با جامعه نپردازد.

اما دقیقاً یک هوش مصنوعی قوی و ضعیف چه ویژگی هایی دارد و چرا باید برای پیش بینی آینده تعامل بین انسان ها و فناوری مطالعه کنیم؟؟

در بسیاری از کنفرانس ها، این سوال مطرح می شود که آینده ای که نسل بشر از هوش مصنوعی استفاده می کند چگونه خواهد بود. آیا سیستم‌های هوش مصنوعی نسبت به نوع بشر مهربان هستند یا می‌خواهند آن را به بردگی و تسلط دربیاورند؟

به عقیده برخی، ماشین ها می توانند به همان روشی فکر کنند که انسان ها فکر می کنند و اما برخی این عمل را غیرممکن می دانند و می گویند که یک کامپیوتر از نظر کیفی با یک انسان متفاوت است و اصلا مهم نیست که چقدر پیچیده باشد.

اکنون می‌توانیم دو رویکرد متفاوت را بررسی کنیم که در واقع تمایز بین هوش مصنوعی ضعیف و قوی هستند. یکی بر این ایده استوار است هوش مصنوعی توانایی اندیشه و تصمیم گیری به صورت کاملا اختیاری دارد و ایده دیگر مطرح می کند که ماشین ها و روبات ها فقط با دستور انسان ها می توانند کاری را انجام دهند و از خود اختیاری ندارند. دقیقاً اینجاست که اهمیت تمایز بین هوش مصنوعی قوی و ضعیف نهفته است.

شاید بخواهید بدانید : بررسی تفاوت هوش مصنوعی و برنامه نویسی

هوش مصنوعی خودآگاه

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

هوش مصنوعی قابلیت یادگیری دارد و می تواند مسائل را تحلیل کند. اگر در یک زمان به یک چالش خاصی برخورد کند از آن درس گرفته و در زمان های آینده در هنگام رو به رو شدن با آن چالش دیگر نگرانی ندارد و به راحتی می تواند آن را پشت سر بگذارد، زیرا با توجه تجربه قبل خود می داند که چگونه با آن برخورد کند.

این بحث  را می توان در هوش مصنوعی سخنگو و یا هوش مصنوعی تشخیص چهره نیز مثال زد.

مکالمه با هوش مصنوعی می تواند بسیار جذاب باشد. شما با کامپیوتر هوشمند و یا ربات سخنگو خود صحبت می کنید و از آن مشورت و راهکار دریافت می کنید. با توجه به قابلیت یادگیری بالا می توان مانند یک کودک به او آموزش داد که چگونه سخن بگوید و در جواب سوال ها و رفتار شما چگونه واکنش مناسبی نشان دهد. به عنوان مثال اگر در چندین بازی قمار باخته باشید و نحوه باخت خود را از طریق صحبت با هوش مصنوعی درمیان گذاشته باشید، در این صورت اگر برای شرکت در یک شرط بندی دیگر از او مشورت بخواهید او به شما باخت های دفعه قبل را یادآوری خواهد کرد و شما را برای بازی مجدد منع میکند و اگر اصرار شما برای بازی باشد می تواند به شما راهکارهایی برای پیروزی بدهد چون شما اشتباهات گذشته خود در باخت را برای او توضیح داده اید و هوش مصنوعی شما از آن درس گرفته است.

هوش مصنوعی تشخیص چهره نیز چنین عمل خواهد کرد. اگر فردی از قبل از طریق هوش مصنوعی چهره خود را ثبت کرده باشد با تغییر چهره خود باز هم توسط هوش مصنوعی شناسایی خواهد شد و اما این چگونه ممکن است؟؟ زیرا ما که از قبل چهره تغییر یافته خود را به او معرفی نکرده بودیم تا اگر مجدد ما را با آن چهره ببیند بشناسد؟!!

اینجاست که کلونی و شبکه هوش مصنوعی مطرح می شود، چیزی که تمام لوازم الکترونیکی دارای هوش را در سراسر دنیا به یکدیگر متصل خواهد کرد تا یافته های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و این همان چیزی است که ما از آن میترسیم....

همچنین بخوانید : صفر تا صد هوشمند سازی خانه

آینده هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در آینده چیزی فراتر از یک سخنگو ساده خواهد بود. در یک شبکه جهانی، هوش های مصنوعی می توانند با یکدیگر ارتباط بگیرند و از یکدیگر درس خواهند گرفت و بدون اینکه ما بدانیم و آموزش دهیم در هر ثانیه رشد خواهند کرد و اینگونه خواهد بود بی آنکه آموزشی داده باشیم بتواند در پاسخ بسیاری از سوال های ما جواب های بسیار بیشتری داشته باشد و بدون اینکه چهره تغییر یافته ما را از قبل به یاد داشته باشد، بتواند آن را تشخیص دهد. به این دلیل که در شبکه جهانی ربات های هوشمند، روبات های دیگری در سرتاسر دنیا از طریق صاحبان خود، چهره تغییر یافته را آموزش دیده اند و می دانند یک چهره چه ویژگی های اصلی میتواند داشته باشد که اگر دچار تغییر هم شود باز آن ویژگی ها ثابت خواهند ماند و بدین صورت روبات میتواند شما را حتی بعد از اصلاح صورت نیز به درستی تشخیص دهد.

بهتر است بدانید : مقاله معرفی و بررسی Optimization یا بهینه سازی

هوش مصنوعی نظامی

بسیاری از شما با شنیدنش به یاد فیلم هایی چون ترمیناتور خواهید افتاد. ربات هایی که بدون دخالت انسان با یکدیگر درگیر شده و یا با کمک یکدیگر انسان ها را نابود خواهند ساخت.

هوش مصنوعی در میان بسیاری از فناوری‌های دیگر نوید تغییر چهره جنگ را در سال‌های آینده می‌دهد. جنگی که روبات ها نتیجه آن را رقم خواهند زد. روباتی که بدون داشتن ذره ای احساس، بدون ترس از مرگ می کشد و می میرد و تنها رسالت خود را در پیشروی به سمت هدف به هر قیمتی میبیند. اکنون به آن فکر کنید که اگر روبات های شرکت کننده در جنگ همانند آنچه که پیش از این گفته شد توانایی یادگیری داشته باشند، آنگاه چه اتفاقی رقم خواهد خورد؟؟ روباتی که خواهد آموخت از دستورات سرپیچی کند، روباتی که می آموزد تنها دشمن او فقط یک چیز خواهد بود، نه یک گروه

(و آن انسان است.....)

مطالعه آزاد : فست سئو Seo چیست و چه کاربردی دارد

logo mahanai

دریافت خبرنامه