مقالات آموزشی

مطالعه مقالات نوشته شده در زمینه فناوری و بهینه سازی

فناوری دیپ فیک Deep Fake چیست؟

فناوری دیپ فیک یا جعل عمیق از جمله فناوری های حوزه هوش مصنوعی است که با کمک آن می توان محتواهای تصویری و صوتی را کاملا تغییر داد و به محتوای جدید و متفاوت تبدیل کرد. پدیده دیپ فیک برای اولین بار در دسامبر سال ۲۰۱۷ در مجله Vice منتشر شد.

در گذشته برای تغییر چهره بیشتر از نرم افزار فوتوشاپ استفاده می شد. در حوزه هوش مصنوعی برای تغییر چهره دیپ فیک از فناوری Deep Learning (یادگیری عمیق) و Machine Learning (یادگیری ماشین) استفاده می شود. یکی از الگوریتم های خاص یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، Generative Adversarial Networks (GAN) می باشد. در دیپ فیک با استفاده از شبکه GAN یا شبکه‌های مشارکتی مولد می توان تصاویر مختلف را با هم ترکیب کرده و به وسیله هوش مصنوعی تصاویر جعلی تولید کرد.

بهتر است بدانید : مقاله تعریف اینترنت اشیا IOT

 

تکنولوژی دیپ فیک

فناوری دیپ فیک یا جعل عمیق

همچنین بخوانید : راهنمای هوشمند سازی آپارتمان

آیا دیپ فیک، یک فناوری نوظهور است؟

در فیلم های سینمایی هالیوودی از فناوری دیپ فیک استفاده های متعددی شده است و جلوه های ویژه و صحنه های عجیب و غریب انتزاعی غالبا با این تکنولوژی در فیلم ها به نمایش در می آیند. یکی از نمونه های معروف  استفاده شده از فناوری دیپ فیک، در فیلم سینمایی Fast and Furios با بازی پاول واکر انجام شد. پاول واکر در سری هفتم این فیلم سینمایی قبل از پایان ضبط فیلم در اثر تصادف کشته شد. بعد از رونمایی از فیلم، تماشاگران دچار سردرگمی شدند. با اینکه در رسانه ها خبر فوت پاول واکر منتشر شده بود ولی همچنان تماشاگران او را در حال نقش پردازی در فیلم Fast and Furios می دیدند. فناوری Deep Fake در این فیلم به کمک کارگردان و عوامل پشت صحنه آمد. آن ها با استفاده از فناوری Deep Fake ، Deep learning و بهره گیری از هوش مصنوعی تصویر چهره پاول را بر روی شخصیتی جدید به صورت کاملا واقعی به نمایش گذاشتند.

مطالعه بیشتر : مقاله Optimization یا بهینه سازی

 

فناوری deep fake در سینما

استفاده از دیپ فیک در سینما

بیشتر بدانید : خطرات هوش مصنوعی برای آینده انسان

چالش های به وجود آمده با فناوری Deep Fake !

در سال های ابتدایی رونمایی از پدیده دیپ فیک تشخیص تصاویر و ویدئوهای جعلی از واقعی فرایند پیچیده ای نبود. اما به مرور زمان، با رشد و بهبود مستمر نواقص این فناوری به حداقل رسید. به گونه ای که امروزه امکان تشخیص تصاویر واقعی و جعلی بسیار دشوار است. این مسئله باعث بروز اشکالات جدید شده است. به طور مثال در حوزه سیاست چندی پیش چهره رئیس‌جمهور آرژانتین با چهره هیتلر و چهره مرکل با ترامپ جایگزین شد. این تغییر چهره ها در رسانه های اجتماعی بازخوردهای زیادی داشت. این تغییر چهره ها فقط محدود به فضای سیاست نبود و حتی به صنایع غیر اخلاقی نیز ورود کرد و از تصاویر چهره بازیگران معروف به صورت جعلی در فیلم های ساختگی جنجالی استفاده شد.

دیپ فیک ممکن است در ظاهر ابزاری برای سرگرمی و یا حتی خلق آثار حرفه ای سینمایی باشد اما ممکن است حتی شما نیز طعمه استفاده نادرست از این فناوری شوید. در حفط و نگهداری از تصاویر خود در شبکه های اجتماعی دقت کنید تا طعمه شیطنت دیگران نشوید. 

در چه نرم افزارهایی می توان از فناوری دیپ فیک استفاده کرد؟

در حال حاضر نرم افزارهای متعددی وجود دارند که می توان با فناوری دیپ فیک در پلتفرم آن ها تغییر چهره داد و تصاویر یا فیلم های جعلی ساخت. قبل از استفاده از هر نرم افزار دیپ فیک لازم است قوانین مربوط به حفظ حریم خصوصی آن نرم افزار را با دقت مطالعه کنید. زیرا بعضی از این نرم افزارها شدیدا امنیت و حریم خصوصی کاربران را تهدید می کنند.

شاید بخواهید بدانید : تفاوت هوش مصنوعی و برنامه نویسی

 

نرم افزار دیپ فیک

نرم افزارهای مورد استفاده در دیپ فیک

اطلاعات بیشتر : تعریف روبات هوشمند به زبان ساده

نرم افزار Zao یکی از نرم افزارهای دیپ فیک است که در آن با کمک هوش مصنوعی می توان چهره ها را تغییر داد. 

نرم افزار گرادینت، DeepFaceLab ، FaceSwap ، FaceApp ، Doublicat ، Deep Art، Celebrity Face Morph نمونه های دیگری از نرم افزارهای دیپ فیک هستند.

مطالعه آزاد : فست سئو seo چیست و چه کاربردی دارد؟

logo mahanai

دریافت خبرنامه