اینترنت اشیا یا IoT شامل شبکه ای به هم پیوسته از اشیا منحصر به فرد و قابل شناسایی است که در یک ساختار یکسان اینترنتی قرار دارند و می توانند با هم ارتباط مجازی داشته باشند. این شبکه به دستگاه های کوچک اجازه می دهد تا به واسطه اتصال به اینترنت، پیام های رادیویی منتقل کرده و قابلیت مکان یابی داشته باشند.
اهداف و کاربردهای IoT چیست؟
هدف اصلی اینترنت اشیاء ایجاد محیطی هوشمند از اشیاء خودآگاه برای آب و هوا، مواد غذایی، انرژی، تحرک، جامعه دیجیتال و برنامه های کاربردی سلامت مانند حمل و نقل هوشمند، محصولات هوشمند، شهر هوشمند، ساختمان هوشمند، روستا هوشمند، انرژی، بهداشت، زندگی هوشمند و ... است.
بهتر است بدانید : مقاله تعریف بهینه سازی
اتصال اشیا مختلف مانند وسایل نقلیه به اینترنت باعث کاهش مصرف انرژی و بروز مزایایی ویژه می شود. اینترنت وسایل نقلیه یا IoV (Internet of Vehicles) و اینترنت انرژی یا IoE (Internet of Energy) از جمله مفاهیمی هستند که گرایش مطالعات آینده را در زمینه حمل و نقل و جابه جایی هوشمند را نشان می دهند.
فناوری اینترنت اشیا از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
شبکه IoT به 4 زیربخش اصلی قابل تقسیم است :
- حسگر ها یا سنسورها : حسگرها داده های مورد نیاز شبکه را جمع آوری می کنند. از جمله این حسگرها می توان به مواردی همچون GPS، حسگر تشخیص حرکت، حسگر تشخیص شدت نور مانند فوتوسل ها و ... اشاره نمود.
- اتصالات: بعد از جمع آوری اطلاعات، در گام بعد باید این داده ها با سنسورهای دیگر یا با Cloud تبادل شوند. در شبکه IoT تبادل داده اغلب از طریق WiFi یا بلوتوث انجام می شود.
- پردازش اطلاعات : در گام سوم نوبت به پردازش داده ها و اطلاعات جمع آوری شده می رسد. این پردازش داده که اغلب با هوش مصنوعی انجام می شود مهمترین بخش شبکه اینترنت اشیا به شمار می رود.
- نمایش نتایج : برای نمایش نتایج پردازش، رابط های کاربری مختلف طراحی می شوند.
همچنین بخوانید : معرفی فناوری دیپ فیک Deep Fake
پرکاربردترین پلتفرم های موجود ارائه دهنده سرویس ابری اینترنت اشیا کدامند؟
پر کاربردترین برنامه های کاربردی iot مانند Google Cloud، Microsoft Azure، سرویس های تحت وب Amazon یا (AWS) و ... هستند.

کاربرد اینترنت اشیا چیست
اطلاعات بیشتر : تعریف روبات های هوشمند به زبان ساده
سرویس ابری گوگل
برخی از امکانات مرتبط گوگل برای کاربرد IoT عبارتند از :
هسته Cloud IoT که برای برقراری ارتباط ایمن بین دستگاه ها کاربرد دارد.
Cloud sub/pub که به کاربران امکان تحلیل همزمان داده های بدست آمده از دستگاه های موجود در شبکه اینترنت اشیا را ارائه می دهد.
موتور Cloud Machine Learning که به واسطه آن کاربران می توانند از داده های جمع آوری شده از اشیا مدل های یادگیری ماشین ایجاد کنند و در نهایت بررسی های بیشتری را بر روی این داده ها انجام دهند.
شاید بخواهید بدانید : بررسی خطرات هوش مصنوعی برای بشر
سرویس Azura
Azura نیز مانند گوگل سرویس ابری ارائه می دهد. Microsoft Azura نیز سرویس های یادگیری ماشین ارائه می دهد. یکی از مهمترین ویژگی های Azura امکان استفاده آن برای IoT دستگاه های کارخانه ای است.
سرویس AWS آمازون
AWS نیز دیگر سرویس محبوب ارائه دهنده خدمات ابری است. هسته AWS برای نصب دستگاه های شبکه کاربرد دارد. به واسطه هسته AWS می توان شبکه ای یکپارچه که به صورت ایمن با یکدیگر متصل شده اند را ایجاد نمود. برای پردازش و تحلیل داده ها در شبکه اینترنت اشیا از بخش تجزیه و تحلیل AWS استفاده می شود. برای ایجاد امنیت در دستگاه های درون شبکه از محافظ ابزارهای AWS استفاده می شود. در نهایت مدیریت AWS نیز برای تسهیل به روزرسانی و پیوستن دستگاه های جدید به شبکه کاربرد دارد.
مطالعه بیشتر : تفاوت هوش مصنوعی و برنامه نویسی
سخن پایانی
دستگاه ها در شبکه IoT مرتبا در حال تولید داه و اطلاعات هستند. برای علاقه مندان هوش مصنوعی، شبکه اینترنت اشیا یک تحول جذاب به شمار می آید و ابتکار عمل آن ها را به طور چشمگیری افزایش می دهد. با فراگیر شدن IoT افراد می توانند محیط پیرامون خود را از راه دور به صورت دستی یا اتوماتیک کنترل کنند. کنترل اتوماتیک محیط زندگی تجربه ای جذاب را از یک زندگی هوشمند برای افراد به ارمغان می آورد.
امیدوارم مقاله شرکت هوش مصنوعی ماهان هوش فن آور برای شما جذاب و آموزنده بوده باشد. اگر سوال یا نظر دیگری دارید، لطفا با ما در ارتباط باشید و نظرات خود را برای ما ارسال کنید. ما همیشه آماده پاسخگویی به شما هستم.
مطالعه آزاد : فست سئو seo چیست و چه کاربردی دارد